Los Caballos - Reisverslag uit Machalí, Chili van joenilse - WaarBenJij.nu Los Caballos - Reisverslag uit Machalí, Chili van joenilse - WaarBenJij.nu

Los Caballos

Door: Jo en Ilse

Blijf op de hoogte en volg

29 December 2005 | Chili, Machalí

Hola Chicas y Chicos,

Hier even ons eerste bericht vanuit Machali in Chili. Na een lange reis hebben Jo en Ilse elkaar weer getroffen op Santiago de Chile. De eerste dagen op de "hacienda" van Jo was er nog even geen tijd om te chillen en het vakantiegevoel was ver te zoeken. Ook Ilse heeft dus een handje meegeholpen met het dagelijkse werk van Jo. Dit betekent dus 6:00 op, paarden trainen, stallen uitmesten en door de heuvels paardrijden. Ilse heeft haar grote angst voor paarden overwonnen en is op "Pampita" gestegen. Na een paar rondjes was het tijd voor een galopje. Jo heeft na een week pas haar kont opengereden hier, bij Ilse was dit na 4 rondjes al gebeurd, lange leve de compeed-pleisters. De stallen uitmesten is letterlijk Paris Hilton en die andere op de boerderie. De tocht door de heuvels was echt fantastisch, super mooie uitzichten en een echt avontuur. Ook Ilse nam even het initiatief om even alleen een stukje te galoperen door smalle paadjes, maar dit werd niet echt gewaardeerd door de andere grooms.Ze kan er echt geen deuk van, dus moest ze weer aan het touw bij Jo.
Jo spreekt inmiddels vloeiend spaans en is aardig ingeburgerd in het hardwerkend Chileense volk. De mensen hier zijn al dagen bezig met haar afscheid. Dit betekent dus dat we overal uitgenodigd worden voor een hapje en een drankje, oftewel...........we worden vetgemest met vet voedsel en ranzige zelfgemaakte drankjes. Vanmiddag gaan we nog een dagje naar de polo, morgen afscheid en overmorgen nieuwjaar aan het strand van Valparaiso. Happy new year voor iedereen!!!We laten snel weer iets horen van ons!!!

Liefs Ilse en Jo

• 29 December 2005 - 15:23

Tim:

ziet er goed uit meiden!
    Vooral Ilse in de stallen!!!

• 01 Januari 2006 - 17:34

Elsebi:

Meiden,

Als eerste happy new year en wat ziet dit er briljant uit!! Ben nu al zo benieuwd naar julie verhalen!! Veel plezier, liefs bi

• 02 Januari 2006 - 08:37

Marije Jeltes:

Leuk zo'n reisverslag! Ik ben erg benieuwd naar jullie avonturen! Feliz ano nuevo!!

Besos, Marije

• 02 Januari 2006 - 08:47

Stasja:

Maiden, Happy New Year! Geweldige foto's (moet inderdaad Tim bijvallen over de foto van Ilse in de stallen!). Ben zelf net terug van skiën, was te relaxed, alleen wel ijskoud. Heel veel plezier! X Stasja

• 02 Januari 2006 - 08:47

Kiki:

OOHHH wat heerlijk en ook voor jullie en heel gelukkig 2006. Iels, ziet er scherp uit! Heel veel plezier. Liefs, Kiki

• 02 Januari 2006 - 09:26

Flore:

Ola Jo en Ilske,

wat fijn allemaal! en tot ziens in Buenos?

lfs Flore

• 02 Januari 2006 - 09:52

Alexa Aan Jo En Ilse:

Meiden,
    Een mooi initiatief. Fantastisch...Lekker lullen op jullie site. Nog 4 maanden de Zuid-Amerikaanse wereld af. 2006 begint goed voor jullie. Maak iedereen gek Laters Lex

• 02 Januari 2006 - 10:04

Cecile:

Wat cool! Happy new year terug en mooi, heb ook geprobeerd paard te rijden in Argentinie.... zeker niet voor mij weggelegd. Have fun daar! Dikke kus

• 02 Januari 2006 - 11:59

Maaike:

Een heel erg gelukkig nieuwjaar voor Ankie en Jo !!

super leuk om te zien/lezen wat jullie doen, volgens mij liggen jullie nu op het strand na hard werken in de stallen! echt andere wereld he Ilse?!!!

Veel plezier en geniet ervan x maai

• 02 Januari 2006 - 16:45

Dario:

Ilse! car je rien comprends de ton language;) je me suis limité à regarder les photos..;)comme les petits enfants analphabètes! pas mal le Chile!
    un bacio!
    Dario

• 02 Januari 2006 - 17:29

Judith:

hey daar ilse! Happy New Year!! Het ziet er heerlijk ontspannen uit daar! Geniet ervan.
    XJudith

• 02 Januari 2006 - 18:26

Shaddy:

ik ben wel een beetje jaloers.
    PS: DE beste wensen.

• 03 Januari 2006 - 10:22

Marc:

Gezellig! Nog een gelukkig en fijn nieuw jaar...maar dat gaat zo wel lukken zie ik..groeten Marc

• 03 Januari 2006 - 12:20

Mamma:

0 graden
    een heerlijk zonnetje
    een spa-flesje in mijn buikbuideltje
    het oosterhoutse bos
    en flink doorstappen
    ik denk aan jullie

• 03 Januari 2006 - 16:22

Marije Krimp:

Fantastisch!! Ik wens jullie een heel mooi 2006, zo te zien zijn jullie het jaar goed begonnen..
    Geniet ervan, beso Marije

• 04 Januari 2006 - 09:38

Jochem:

Ilse,

Fijn om te weten dat je een heel gevoelig reetje hebt. Klinkt allemaal erg goed en de foto's zien er uit alsof het je het daar wel even kan uithouden. Hoop dat jullie een gaaf nieuwjaar hebben gehad en ben benieuwd naar de rest van julllie reis.
    Liefs Jochem

• 04 Januari 2006 - 18:57

Barbara:

mon amour vous etez trop "gnocche",les paysages sont magnifiques...et la photo dans la "stalla" c'est vraiment rigolant!!! bon prosecution de voyage..je te pense..baciooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

• 04 Januari 2006 - 21:45

Pa En Ma Van Josepha:

De foto's hebben we uitgeprint ze
    waren fantastisch nogmaals een gezond en gelukkig nieuwjaar en een goede start toegewenst xxx

• 05 Januari 2006 - 10:17

Jordi:

heeee!!!! wat een coole site en hoe gaat het daar hier gaat het goed is daar lekker weer? En een gelukkig nieuw jaaaaaaaaaaaaaarrr!!!!

groetjes jordi XXXXXX

• 05 Januari 2006 - 12:43

Kiki:

Jo you look so great! heb het gevoel alsof ik je al jaren niet meer heb gezien...Ilske ziet er top uit in die stallen!

Meiden geniet en Miss you!!

Dikke zoen,
    Jullie moeder

• 06 Januari 2006 - 08:04

Yveppe:

Hey Poppies,

Dat ziet er allemaal heel relaxed uit, wel even wat anders dan in je hippe pak door amsterdam he. Krijg echt zin om verre reizen te maken, als ik het allemaal zo lees en zie. Lekker genieten van de komende maanden.

Dikke Zoenen Yveppe

• 06 Januari 2006 - 08:45

Hermione:

Het ziet er super uit ik ben jaloers op de paarden en het spaans mijn 2e cusrus is halverwege wat minder gegaan te veel op reis voor Dell veel plezier liefs herm

• 06 Januari 2006 - 16:19

Thomas:

Hey Ilse en Jo! Tis Thomas hier! -Belgisch neefke- Jullie hebben het ginder blijkbaar goed in de paardestront! ;-) Ben eigenlijk wel een beetje jaloers hoor, wou dat ik erbij was! Ik zit nu boven mijn boeken, blokken...*zucht*
    Wel ben ik vastberaden om in september een tocht in Peru en eventueel een stukje Chili te doen. Ma ja, das voor later...
    Hou jullie goed, en waarschuw die zuid-amerikanen alvast dat ik in september eraan kom! lol

XX Thomas

• 20 Januari 2006 - 16:46

Pietje:

He meisies, ziet er goed uit hoor daar. En wat high tech dat jullie een eigen site hebben. Heel veel plezier daar nog. Groetjes ook van die lelleke Chiel