Ice Ice Baby
Door: Jo en Ilse
03 Februari 2006 | Chili, Santiago de Chile
Volledig afgebrand zijn we afgereisd naar Punta Arenas. In Punta Arenas is niet heel veel te beleven, maar een beetje rust voor Ilse's knie was niet helemaal verkeerd. We hebben natuurlijk nog heel wat hikes in het vooruitzicht, dus hebben we hier in de hostel een beetje films zitten kijken en onszelf laten verzorgen door de twee dames van de hostel.
Als dagtripje zijn we met de Zodiac naar Isla Magdalena gegaan om de duizenden pinguins te bekijken. Gedaan met de rust, de zee was nogal heftig en Jo zat weer eens in d'r broek te kakken. De pinguins waren wel schattig en we hebben ook nog wat zeeleeuwtjes meegepikt.
De volgende dag zijn we naar een rodeofestival gegaan, waar chilenen van wilde paarden afgeflikkerd werden, wel leuk!!!
Las chicas famosas!!!
Hier hebben we ook ons TV-debuut op de Chileense televisie gemaakt. Het NOS-journaal van Chili vond het wel interessant om twee "gringas" uit Europa te interviewen. De volgende dag werden we door meerdere mensen op straat herkend in Puerto Natalas.
El Calafate (gletsjer Perito Moreno)
Vanuit Puerto Natales zijn we even doorgestoken naar Argentinie om 1 van de meest beroemde gletsjers te bezoeken. Natuurlijk hebben we daar meteen een echte Argentijnse biefstuk naar binnen gewerkt.
Ook zijn we hier even flink los gegaan met ons budget. Ten eerste heeft Jo soms wat problemen met bedragen te verstaan, dus er werd weer flink wat afgecashed in het hotel en ze heeft nog haar telefoon als kado achtergelaten. Ten tweede heeft Ilse een shopverslaving, dus er werden volledige koeienvellen opgestuurd naar Nederland.
De volgende dag zijn we naar de Perito Moreno gegaan en hebben we een icehike op de gletsjer zelf gemaakt. Met onze positieve karma hadden we weer eens geluk en hebben we een enorme muur van ijs in elkaar zien storten, te cool. De trip eindigde met een whiskey on the rocks van echt gletsjerijs!!!De foto's spreken voor zich!!!
Boot Puerto Natales-Puerto Montt
Zingend in de regen (alweer) liepen we richting onze texelse veerboot waar we vier nachten voor de verandering weer eens op slaapgang zouden liggen. Aangekomen vielen de bedden best mee en zijn we maar snel richting bar vertrokken. Na een fles wijn en wat pintjes waren we al snel het middelpunt van belangstelling en was er een mooie groep gevormd, waar we de rest van de dagen mee opgetrokken zijn. Een gezellige mix van Israel, Germany, Sweden, Canada, Australia en natuurlijk Holland om voor de rest van de dagen niets anders mee te doen dan zuipen, vreten, kaarten en proberen door de mist nog iets van de mooie omgeving te zien. De tweede dag was op volle zee en de helft van de boot lag te nekken. Wij gelukkig niet, dus het drinken ging al huppelend verder. De laatste dag hebben we kunnen genieten van een zonnetje, 's avonds bingo, disco en een fantastisch internationaal scharrelspel, waar Holland flink wat wedjes op heeft gelegd.
Met een flinke kater zijn we weer eens richting het oude vertrouwde Pucon vertrokken.
Pucon
Met wat extra kilo's en vermoeide hoofden zijn we meteen maar op het strand ons roesje uit gaan slapen. Best apart zo'n hitte na alle ijs, sneeuw, regen en koude van de afgelopen tijd! Eindelijk hebben we onze vulkaan kunnen beklimmen en heeft weer die positieve karma ons geluk bezorgd. We hebben een aantal kleine erupties kunnen zien en de klim zelf was supermooi.Het uitzicht deed denken aan de scenery van Lord of the Rings!!!
Jo is ook weer herenigd met haar liefde, die ons meeneemt naar wijnproeverijen, mooie meren enz. Het gaat zelfs zo goed, dat ze samen een puppy hebben uitgezocht. En hoe kan het ook anders, de puppy heet "Josefa"!!!
Jo gaat morgen trouwens even een mini-triatlon lopen, fietsen en kayaken..... foto's volgen later.
We blijven hier nog even een paar dagen chillen en dan wordt het echt tijd om eens naar het Noorden te trekken. Vanaf Santiago hebben we er een nieuwe reismaat bij, Ramses (de broer van Kiki), dus dat wordt gezellig!!!
We hopen dat het daar in ons koude kikkerlandje ook goed gaat met iedereen en we laten snel weer wat van ons horen!!!
Liefs Jo en Ilse
03 Februari 2006 - 20:45
Kiki:
Wat een duo zijn jullie ook...ziet er te cool uit allemaal....kan gerust zeggen dat je moeder nog steeds een beetje jaloers is!!! Veel plezier met jullie reispartner...JO???!!
Dikke kussen en miss you -
04 Februari 2006 - 09:19
Lucas:
Wow, te gekke foto's! Superveel plezier daar nog en de groeten aan Alvaro en Sylvia! Joy! Lucas -
05 Februari 2006 - 11:35
Jochem:
Ilse,
het ziet er allemaal erg cool uit. Komt over als een opeenstapeling van avonturen. Hier in het joude kikkerlandje alles status quo, je mist niet veel. Heel veel plezier nog!!!! -
05 Februari 2006 - 14:33
Maaike:
Zozo dat ziet er actief uit allemaal, jullie zijn echt de babes van de backpack groep hoor.. super leuk allemaal te lezen en foto's te zien. Vooral dat springen ziet er te cool uit (nerds!).
Heel veel plezier voor alle komende avonturen!!
liefs maai -
05 Februari 2006 - 14:41
Marianne:
Lieve ilse,
Het is niet zo dat ik niet aan je denk hoor maar zoals je weet ben ik niet zo handig met de computer. Ik denk iedere dag heel veel aan je en ik zal heel blij zijn als je weer terug bent veilig, want ik zie je alleen maar enge dingen doen op de foto's.
Ik vind het ook heel erg leuk jouw mails te lezen en foto's te zien, dus ga daar maar vooral mee door.
Je bent niks veranderd hoor.
Hier gebeurt ook niet veel
al zijn we natuurlijk wel net terug van Aruba wat niet zo ver van jou vandaan was. We hebben heel veel Amerikanen gezien, genoeg weer voor een heel jaar! Verder was het erg leuk, iedere dag 30 gradenmet een windje. Wij hebben ook een hele heftige tocht gemaakt in een 4 wheel drive en toen voelde ik me net Ilse.
Ik zal proberen vaker iets te sturen maar nu heeft maai me geholpen dus weet niet of dat alleen ook lukt.
Veel plezier verder, ben vooral voorzichtig. Veel liefs van Franc en van mij en de groeten aan Josefa. -
05 Februari 2006 - 18:08
Rachel En Liesbeth:
hai wijffie, tiel hier. ik zit met liesbeth op de bank en we liggen in een scheur om jullie verhaal. wat gaaf zeg. en wat maken jullie veel mee! de foto's zijn echt schitterend!!Dikke kus van je grote zus en van mij rachel. -
06 Februari 2006 - 18:40
Yveppe:
Hallo blonde poppen, alles gaat zo te zien opperbest daar, jullie zien er goed en gelukkig uit, blij te lezen dat jullie ook daar de drank en het feesten blijven vinden! GENIETEN! Dikke Kus Yveppe -
07 Februari 2006 - 19:52
Suus Keller:
Ha Ladies,
Geweldige foto's! Whiskey on the rocks hahaha!!
En zo te lezen een top reisje!!
Enjoy.
waar ben jij nu
ik denk aan jullie -
12 Februari 2006 - 08:56
Mascha:
Ola Chica's... Wat heerlijk en wat ziet het er allemaal top uit, zou wel eventjes willen ruilen...maar denk dat ik niet ver kom met mijn big belly!!! Wat een belevenis...en jullie foto's zijn erg mooi. Jo, neem je die kappe Chico mee naar huis? Puppie is fantastisch..
Hier alles ok, ondanks wat ziekjes hier en daar.. Kate is weer aardig opgeknapt want heeft longontsteking gehad dus dat was wat minder... Verder, ons nieuwe huis gaat als een speer en ik denk dat we er in Juli in kunnen...
Kate vermaakt zich uitermate goed op het Asilo(creche)en heeft al veel vriendjes..en is nu al een kleine kletskous...
Ik kan over 10weken alweer aan slag met luiers verschonen dus de tijd vliegt voorbij... Hou je op de hoogte en heb tevens wat recente fotootjes naar je hotmail gestuurd.
Heel veel liefs en geniet ervan..
Take Care!
Bacione Mascha -
18 Februari 2006 - 17:16
GHISLAINE:
JOSHEPHPA IK VIND HET LEUKE FOTO``S EN MET DIE PAARDEN ZIJN OOK VANTASHTIES HAHAHA EN IK BEN WEL EEN BEETJE JALOERS OP JULLIE WANT JULLIE ZITTEN LEKKER IN DE WARME ZON IK NIET IK ZIT HIER IN DE KOU.
IK WOU OOK LEKKER IN DE ZON ZITTEN VOORAL 7 MAANDEN IK HOOP DAT JE SNEL WEER TERUG BENT WANT IK MIS JE BEST WEL MEMEMEME.
NOU ZIE JE SNEL WEER HOOP IK EN IK SPREEEK JE NOG WEL OP MSN DE GROETEN!!!!!
:D -
20 Februari 2006 - 12:09
Antje:
Ja hoor, zijn jullie dat in die mega-gletjerspleet, wat cool! Jullie zien er goed uit, goede karma??? -
20 Februari 2006 - 12:09
Antje: